Prima pictură murală din Timișoara realizată integral din vopsea purificatoare de aer, inaugurată pe peretele Bibliotecii Centrale a Universității Politehnice.

În Timișoara, 27 iulie 2021 a avut loc inaugurarea primei lucrări de artă murală din Timișoara realizată integral din vopsea purificatoare de aer, Airlite. Pictura de 100 mp se află în spatele Bibliotecii Centrale a Universității Politehnice Timișoara (cu vedere spre Stadionul Știința) și este realizată de artistul Alex Baciu pentru campania de responsabilitate socială “Natura unui MULȚUMESC!”.
Proiectul reprezintă o inițiativă de încurajare a adoptării unui comportament responsabil față de natură, campanie inițiată de Shopping City Timișoara cu ajutorul ZIDART – Street Art Festival, în colaborare cu Universitatea Politehnică Timișoara.


Pictura inedită poate fi admirată pe peretele din spatele Bibliotecii Centrale a Universității Politehnice Timișoara, contribuie la îmbunătățirea calității aerului prin vopseaua Airlite.Astfel, peretele devine un purificator natural, reducând nivelul de poluare al aerului la fel de eficient ca o pădure de 100 mp. Vopseaua specială transformă substanțele poluante din aer, precum oxizii de azot și de sulf, în nitrați și nitriți inofensivi, care sunt depozitați pe suprafața vopsită, până când sunt eliminați
de apa de ploaie sau de umiditatea din aer. Desenul creat de artistul Alex Baciu este o interpretare a simbolului universal al reciclării – Banda lui Moebius – și lansează un îndemn de reconectare a omului modern la natură și de adaptare și modelare a societății după principiile acesteia pentru binele comun.