ZIDART

  • Bacau
  • sufletul perete
  • street art
  • regenerare urbana
  • arta

Comete„Interludiu”

„Interludiu” este pictură murală cu numărul 6 realizată preponderent cu vopsea purificatoare de aer de artistul băcăuan „Le Comete” pe peretele de 80 mp al Grădiniței cu Program Prelungit nr. 23, situată pe str. Mircea Eliade nr. 6 Bacău și adresată tinerelor adolescente gravide.

În România se înregistrează 8.500 de mame minore anual şi peste 40.000 de copii abandonaţi. Cele 8.500 de mame minore din fiecare an ne situează pe primul loc în Europa. S-a ajuns la situaţia în care din 1.000 de femei care nasc, 43 sunt minore. Mamele minore au risc crescut de avort, iar dacă naşterea are loc, există riscul major că acest copil să fie abandonat. Peste 40.000 de copii sunt abandonaţi în România la care se adaugă alţi 300.000 lăsăţi în grijă rudelor.

Aceste statistici situează țara noastră pe primul loc în UE în privinţa sarcinilor şi avorturilor la minore. În același timp, rată mortalităţii materne în România este de peste două ori mai mare faţă de media Uniunii Europene, ceea ce indică lipsa educaţiei pentru sănătate şi accesarea redusă a serviciilor de planning familial, arată Fundaţia World Vision România, într-un comunicat remis presei.

viziteaza lucrarea: