ZIDART este un proiect de regenerare urbană și socială prin artă stradală, educație și interacțiuni culturale, conceput din dorința de a crea o platformă pentru dialog social care să-i inspire pe oameni să fie prezenți în comunitate și să participe la viața culturală a orașului.
Despre ZIDART

ZIDART – Street ART Festival este festivalul care a pus Bacăul pe harta internațională a artei stradale. An de an propunem teme legate de valori sociale, ecologie, comunitate și solidaritate între oameni și invităm artiști din toată lumea să umple orașul de culoare prin picturi murale menite să aducă un impact pozitiv asupra esteticii mediului urban, promovând totodată mesaje importante pentru societate.

ZIDART este un proiect dedicat manifestărilor artistice în mediul educațional ce are ca scop stimularea gândirii creative și a imaginației prin workshop-uri și intervenții murale în școli sau împreună cu elevii acestora. Până în prezent, în cadrul ABCDart au fost realizate 7 picturi murale, în 4 orașe din țară și în mediul rural. De cele mai multe ori, elevii sunt implicați atât în procesul creativ, cât și în implementarea lucrărilor.

ZIDART Media este departamentul de comunicare și producție media care a luat naștere din dorința de a ne spune povestea unui public cât mai larg, într-un mod care să reflecte întocmai magia și momentele inedite care iau naștere în cadrul activităților pe care le desfășuram. Am construit astfel o echipă de oameni talentați și abili în generarea de conținut foto-video și comunicare online.