21 august 2020

 

Într-o perioadă de căutări intense (de sens, de loc în lume, de motivație), asociația Ingenious Drama pregătește Bacăul pentru o nouă regăsire: aceea a sufletului perete. Ajuns la cea de-a treia ediție, festivalul de artă urbană ZidArt se desfășoară în perioada 20 august – 10 septembrie și își propune să lanseze un dialog ambițios și extrem de necesar între artiști și comunitatea locală, pus pe tapet în câteva zone-cheie ale orașului. 

 

Artiști

 

#DomiNow, tema abordată anul acesta, este despre implicare și schimbare, despre lecțiile pe care le-am învățat în pandemie și despre valorile pe care trebuie să le concentrăm ca să ne apopiem mai mult de esența noastră. 12 artiști români aleși pe sprânceană ne vor fi alături și își vor lăsa amprenta pe 11 clădiri, arătându-ne în ce cred ei mai presus de orice:

 

 

Cele 11 picturi murale de mari dimensiuni se vor întinde pe o suprafață de 1.406 mp și vor fi realizate preponderent cu vopsea purificatoare de aer de la Airlite, din grijă pentru oraș și pentru locuitorii săi. Acestea se vor adăuga celor 9 lucrări din ediția precedentă, ducând mai departe misiunea noastră de a redefini spațiul public și de a regenera orașul prin intermediul artei stradale, transformându-l într-un veritabil muzeu în aer liber. 

 

Parteneri

 

Se spune că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, întreg universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău. Iar pentru asta trebuie să le mulțumim partenerilor noștri, care au avut încredere în viziunea noastră și au făcut posibilă ediția de anul acesta:

 

 

Întreaga aventură va fi documentată pe paginile de Facebook și Instagram ale festivalului, unde vom posta interviuri cu artiștii, fotografii cu lucrările și vă vom arăta cum se schimbă la față încă 12 clădiri din Bacău. Vă așteptăm cu drag alături de noi, fie offline, în stradă (respectând regulile de distanțare socială), fie online, unde ne vom asigura că nu ratați nimic din spiritul festivalului!