În colaborare cu Asociaţia CreativPlus, în cadrul evenimentului Underground Art Flipping, artistul băcăuan Ronin a pictat peste 300 de mp în mai puţin de 2 săptămâni. Tema abordată a fost cea de educaţie durabilă şi mediu.

“Ne plac proiectele care propun subiecte de discuție sensibile si care dor. Deasupra Mării Negre e totul frumos, dar în adâncuri, unele specii se luptă cu ignoranța umană.

„Fragility” ne arată vulnerabilitatea unui ecosistem important din biodiversitatea planetei Pamant. Conceptul picturii murale prezintă sub formă de origami fragilitatea animalelor acvatice din Marea Neagra din cauza poluării si comportamentelor umane iresponsabile.

Delfinul, calcanul, căluțul de mare, sturionul, rechinul, tonul, marsuinul, sunt câteva exemplare din speciile care sunt pe cale de dispariție din Marea Neagră.” Lucian Popa, Fondator ZIDART

 

“În antiteză cu “Fragility”, “Harmony” ne prezintă comportamente responsabile și sustenabile vis-a-vis de importanța Mării Neagre.

Conceptul picturii murale sugerează și încurajează obiceiurile umane sănătoase, implementarea tehnologiilor prietenoase cu mediul încojurător si protejarea animalelor acvatice.

Toate aceste acțiuni, împreună, pot conduce spre un ecosistem armonios și durabil.”  Lucian Popa, Fondator ZIDART